Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Antoni Czechow
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Anton Czechow
Występuje jako: Antoni Czechow

Data urodzenia: 1860-01-29
Wiek: 160 lat
Urodzeni w styczniu
Znak zodiaku: Wodnik
Miejsce urodzenia: Taganrog, Rosja
Małżeństwa :
Chekhova (od 25.05.1901 do jego śmierci)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Antoni Czechow gra w filmach

Antoni Czechow - filmografia aktorska

Pari / Pari (2008) jako "Zakład" opowiadanie
Ragin / Ragin (2004) jako "Sala nr 6" opowiadanie
Mała Lili / Petite Lili, La (2003) jako "Czajka" sztuka
Bär, Der / Bär, Der (1984) jako "Niedźwiedź" sztuka
Nieciekawa historia / Nieciekawa historia (1982) jako "Nieciekawa historia" opowiadanie
Moya zhizn / Moya zhizn (1972) jako opowiadanie
Trzy siostry / Three Sisters, The (1966) jako "Trzy siostry" sztuka
Szampan / Szampan (1961) jako "Szampan opowiesc drapichrusta" opowiadanie