Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Balasubramaniam S.P.
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Sripati Panditharadhyula Balasubramaniam
Występuje jako: Balasubramaniam S.P.

Data urodzenia: 1946-06-04
Wiek: 74 lat
Urodzeni w czerwcu
Znak zodiaku: Bliźnięta
Miejsce urodzenia: Nellore, Indie Brytyjskie (obecnie Indie)
Małżeństwa :
Savitri S.

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Balasubramaniam S.P. gra w filmach

Balasubramaniam S.P. - filmografia aktorska

Kuselan / Kuselan (2008) jako Ashok Kumar głos
Sivaji / Sivaji (2007) jako Ballelaka
Chota Jadugar / Chota Jadugar (2003) jako Pan Aacharya Dziadek
Little Magician / Little Magician (2003) jako Acharya
Devullu / Devullu (2001) jako Lord Vinayaka
W/O V.Varaprasad / W/O V.Varaprasad (1998) jako Ramabhadra Raju
Miłość ma wiele imion / Minsaara Kanavu (1997) jako Ojciec Thomasa
Avvai Shanmugi / Avvai Shanmugi (1996) jako Doktor
Kadhal Desam / Kadhal Desam (1996)
Kadhalan / Kadhalan (1994) jako Ojciec Prabhu
Thiruda Thiruda / Thiruda Thiruda (1993)
Guna / Guna (1992) jako Oficer policji
Keladi Kanmani / Keladi Kanmani (1990)
Manathil Uruthi Vendum / Manathil Uruthi Vendum (1987)

Balasubramaniam S.P. - jako producent

Thenali / Thenali (2000) jako producent
Subha Sankalpam / Subha Sankalpam (1995) jako producent

Balasubramaniam S.P. - jako scenograf

Hum Paanch / Hum Paanch (1980)

Balasubramaniam S.P. - jako twórca muzyki

Magadheerudu / Magadheerudu (1986)
Pandamati Sandhya Ragam / Pandamati Sandhya Ragam (1986)

Balasubramaniam S.P. - jako twórca zdjęć

Avvai Shanmugi / Avvai Shanmugi (1996)
Hum Paanch / Hum Paanch (1980)