Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Ajit
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Hamid Ali Khan
Występuje jako: Ajit

Data urodzenia: 1922-01-27
Wiek: 98 lat
Urodzeni w styczniu
Znak zodiaku: Wodnik
Miejsce urodzenia: Golconda, Indie

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Ajit gra w filmach

Ajit - filmografia aktorska

Aatish: Feel the Fire / Aatish: Feel the Fire (1994) jako Wujek
Betaaj Badshah / Betaaj Badshah (1994) jako Khan Chacha
Jigar / Jigar (1992) jako Baba Thakur
Razia Sultan / Razia Sultan (1983) jako Amil Balban
Khuda Kasam / Khuda Kasam (1981) jako Rai Zaada Hukamchand
Ram Balram / Ram Balram (1980) jako Jaggu / Chowdhary Jagatpal Singh / Baba
Mr. Natwarlal / Mr. Natwarlal (1979) jako Inspektor Giridhari Lal
Azaad / Azaad (1978) jako Wujek Seemy
Des Pardes / Des Pardes (1978) jako Gurnam
Ankh Ka Tara / Ankh Ka Tara (1978) jako Ramlal
Jaaneman / Jaaneman (1976) jako Rajasaheb / Gulbahar Singh
Warrant / Warrant (1975) jako Master
Pratiggya / Pratiggya (1975) jako Bharat Daku
Pratigya / Pratigya (1975) jako Bharat Daku
Khhotte Sikkay / Khhotte Sikkay (1974) jako Jhagna
Paap Aur Punya / Paap Aur Punya (1974) jako Balbir Singh
Patthar Aur Payal / Patthar Aur Payal (1974) jako Ajit Singh
Shareef Badmash / Shareef Badmash (1973) jako Ranjit
Bandhe Haath / Bandhe Haath (1973) jako Inspektor Kumar / Pakkad Singh
Yaadon Ki Baaraat / Yaadon Ki Baaraat (1973) jako Shakhaal
Chhupa Rustam / Chhupa Rustam (1973) jako Vikram Singh
Łańcuch / Zanjeer (1973) jako Dharam Dayal Teja
Dharma / Dharma (1973) jako Inspektor Ajit Singh
Heer Raanjha / Heer Raanjha (1970) jako Saida
Aadmi Aur Insaan / Aadmi Aur Insaan (1969) jako Kundanlal
Kabli Khan / Kabli Khan (1963) jako Kabli Khan
Tower House / Tower House (1962) jako Suresh Kumar
Mughal-E-Azam / Mughal-E-Azam (1960) jako Durjan Singh
Char Dil Char Raahein / Char Dil Char Raahein (1959) jako Dilawar
Naya Daur / Naya Daur (1957) jako Krishna
26-ty stycznia / 26 January (1956)
Nastik / Nastik (1954) jako Anil Kapoor / Babaji
Anand Math / Anand Math (1952) jako Bhavanand
Beqasoor / Beqasoor (1950) jako Brij

Ajit - jako producent

Paap Aur Punya / Paap Aur Punya (1974) jako producent