Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Tarik Akan
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Tarik Üregül
Występuje jako: Tarik Akan

Data urodzenia: 1949-12-13
Wiek: 70 lat
Urodzeni w grudniu
Znak zodiaku: Strzelec
Miejsce urodzenia: Stambuł, Turcja
Małżeństwa :
Yasemin Erkut

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Tarik Akan gra w filmach

Tarik Akan - filmografia aktorska

Vizontele Tuuba / Vizontele Tuuba (2004) jako Güner Sernikli
Gülüm / Gülüm (2003) jako Ali Bey
Abdülhamit Düşerken / Abdülhamit Düşerken (2003) jako Mahmut Sevket Pasa
Eylül firtinasi / Eylül firtinasi (1999) jako Hüseyin Efe
Mektup / Mektup (1998) jako Ragip
Layla / Layla (1997)
Çözülmeler / Çözülmeler (1994)
Yolcu / Yolcu (1994)
Uzun Ince Bir Yol / Uzun Ince Bir Yol (1991)
Karartma geceleri / Karartma geceleri (1990)
Üçüncü göz / Üçüncü göz (1988)
Su da yanar / Su da yanar (1987) jako Reżyser filmowy
Bir avuç cennet / Bir avuç cennet (1987) jako Kamil ojciec
Yagmur kaçaklari / Yagmur kaçaklari (1987)
Aci dünya / Aci dünya (1986)
Kan / Kan (1986) jako Main
Tele kizlar / Tele kizlar (1985) jako Sihan
Derman / Derman (1983) jako Schmuz
Beyaz olum / Beyaz olum (1983)
Droga / Yol (1982) jako Seyit Ali
Adak / Adak (1979) jako Muzułmanin
Kanal / Kanal (1978) jako Porucznik
Maden / Maden (1978) jako Nurettin
Stado / Sürü (1978) jako Sivan
Seninle son defa / Seninle son defa (1978) jako Ugur
Baraj / Baraj (1977)
Nehir / Nehir (1977)
Babanin evlatlari / Babanin evlatlari (1977)
Sevgili dayim / Sevgili dayim (1977)
Öyle olsun / Öyle olsun (1976) jako Ferit
Mettetemi in galera / Mettetemi in galera (1976)
Hababam sinifi sinifta kaldi / Hababam sinifi sinifta kaldi (1975) jako Damat Ferit
Hababam sinifi / Hababam sinifi (1975) jako Damat Ferit
Çapkin hirsiz / Çapkin hirsiz (1975)
Bos ver arkadas / Bos ver arkadas (1974)
Yaz bekari / Yaz bekari (1974)
Memleketim / Memleketim (1974) jako Mehmet
Kanli deniz / Kanli deniz (1974) jako Ahmet
Esir hayat / Esir hayat (1974) jako Aydin
Oh Olsun / Oh Olsun (1973) jako Ferit
Bebek yüzlü / Bebek yüzlü (1973)
Canim kardesim / Canim kardesim (1973)
Azat kusu / Azat kusu (1972)
Tatli dillim / Tatli dillim (1972)

Tarik Akan - jako producent

Eylül firtinasi / Eylül firtinasi (1999) jako producent