Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Börje Ahlstedt
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Nils Börje Ahlstedt
Występuje jako: Börje Ahlstedt

Data urodzenia: 1939-02-21
Wiek: 81 lat
Urodzeni w lutym
Znak zodiaku: Ryby
Miejsce urodzenia: Sztokholm, Szwecja
Małżeństwa :
Birgitta Hermann (od 1965)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Börje Ahlstedt gra w filmach

Börje Ahlstedt - filmografia aktorska

Engelen / Engelen (2009) jako Dziadek
Wyjście / Exit (2006) jako Wilhelm Rahmberg
Bang Bang Orangutang / Bang Bang Orangutang (2005) jako Ojciec Ake
Percy, Buffalo Bill i ja / Percy, Buffalo Bill och jag (2005) jako Farfar
Sarabanda / Saraband (2003) jako Henrik
Karlsson z dachu / Karlsson pa taket (2002) jako Karlsson voice
Piąta zima magnetyzera / Magnetisörens femte vinter (1999) jako Apotekaren
W obecności klowna / Larmar och gör sig till (1997) jako Wujek Carl Akerblom
Belma / Belma (1995) jako Karl
Dobre chęci / Goda viljan, Den (1992) jako Carl Akerblom
Niedzielne dzieci / Söndagsbarn (1992) jako Wujek Carl
Króliczy człowiek / Kaninmannen (1990) jako Bengt Naas
Fallgropen / Fallgropen (1989) jako Larry Pedersen
Skyggen af Emma / Skyggen af Emma (1988) jako Malthe Eliasson
Ronja - córka zbójnika / Ronja Rövardotter (1986) jako Mattis
Amorosa / Amorosa (1986)
Fanny i Aleksander / Fanny och Alexander (1982) jako Prof. Carl Ekdahl
Höjdhoppar'n / Höjdhoppar'n (1981) jako Börje zapaśnik
Marmolada rewolucyjna / Marmeladupproret (1980) jako Fotoreporter
Barnens ö / Barnens ö (1980) jako Hester
Dom Krzysztofa / Kristoffers hus (1979) jako Börje
Dante - akta're för Hajen! / Dante - akta're för Hajen! (1978) jako Ojciec Dantego
Kłamiecie / Ni ljuger (1969) jako Bjoern Vilson
Made in Sweden / Made in Sweden (1969) jako Jesper Rud
Jestem ciekawa w kolorze niebieskim / Jag är nyfiken - en film i blått (1968) jako Börje
Jestem ciekawa - w kolorze żółtym / Jag är nyfiken - en film i gult (1967) jako Börje

Börje Ahlstedt - jako producent

Barnens ö / Barnens ö (1980) jako producent